2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

KOKOSINIS – ŠOKOLADINIS MUSAS (Coconut Mousse Cakes)


Biskvitas:
100 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
50 g šokolado
1 kiaušinis
1 1/4 st. miltų tortams 175 gr
2/3 a. š. sodos
1/2 a. š. druskos
2/3 st. vandens.

Kokosinis musas:
1 st. saldžių kokoso drožlių
1 st. pieno
2 a. š. krakmolo
2 + 2 v. š. pieno
2 a. š. želatinos
2 v. š. kokosinio likerio (Malibu)
3/4 st. grietinėlės.

Šokoladinis musas:
2 kiaušiniai
4 v. š. cukraus
4 v. š. krakmolo
350 ml pieno
100 g šokolado
1 v. š. želatinos
1/4 st. pieno
1 st. grietinėlės.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Vienam tortui patepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi 23 cm (9") formą. 4-iems pyragėliams 25 cm (10") kvadratinę formą (arba bet kokią kitą, tinkančią pagal dydį).
Sviestą su cukrumi ištrinti iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant įdėti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Per 3 kartus suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinio masę, kaitaliojant su vandeniu (taip pat per 3 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą (netirštos grietinės konsistencijos) supilti į paruoštą formą, lengvai krestelėti, kad oro burbuliukai iškiltų į paviršių. Kepti 30–40 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Ataušinti. Pyragėliams iš biskvito išpjauti diskus, pagal dydį truputį mažesnius, negu formelės, kuriose jie stings. Taip pat apipjauti didelio biskvito kraštus, kad liktų ertmė tarp formos šonų ir biskvito.

Kokosinis musas.
Sumaišyti pieną ir kokoso drožles (jeigu nėra saldžių, tai į pieną įberti 4 v. š. cukraus). Kaitinti iki virimo, sudėti į marlę ir gerai nuspausti. Sumaišyti 2 v. š. pieno su krakmolu. Dar kartą pakaitinti iki virimo kokosų pieną ir supilti pieną, sumaišytą su krakmolu. Pavirti apie 2 min., kol sutirštės. Ataušinti.
Želatiną išmaišyti likusiuose 2-uose v. š. pieno, palikti pora minučių išbrinkti ir pašildyti, kol visiškai ištirps.
Supilti į ataušusią kokosų masę likerį ir želatiną, išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir per du kartus sumaišyti ją su musu.
Iškloti plėvele formą (arba formeles pyragėliams), pagal dydį mažesnę, negu biskvito diskas. Užpildyti ją musu, išlyginti ir dėti sustingti į šaldiklį.

Šokoladinis musas.
Pagaminti plikytą kremą. Ataušinti.
Ištirpinti šokoladą ir išplakti kartu su kremu (jie turi būti vienodos temperatūros).
Želatiną išmaišyti piene, leisti porą minučių išbrinkti ir pašildyti, kol visiškai ištirps. Supilti į kremą ir išmaišyti.
Išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su kremu.

Surinkimas.
Iškloti formos dugną, kurioje stingdysime (pageidautina išardomos), pergamentiniu popieriumi, o šonus plėvele (idealu acetate).
Dėti ant formos dugno biskvitą, ant jo užšaldytą kokosinį musą ir užpilti paviršių šokoladiniu musu. Uždengti formą plėvele ir palikti šaldytuve stingti nemažiau 3-jų valandų.

Atsargiai išlaisvinti iš formos ir patiekti.

Komentaras: šiaip tikrai skanus musas, tik va bėda per daug citrinos įdėjau...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą