2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Nekeptas sluoksniuotas tortas – plokštainis



350 g. trapių sviestinių sausainių (petit beurre) naudojau Selga
2 pokelių vanilinio pudingo
0,5 l. pieno
100 g. sviesto
1 skardinės karvutės masės (gali būti ir rududu)
0,5 l. plakamosios grietinėlės

1,5 a. šaukštelio želatinos arba 3 grietinėlės fix’ų

100 g. šokolado + 20 ml. pieno apliejimui arba pokelio kokosų drožlių

Pirmiausia išsiverdame pudingą, kaip kaip nurodyta instrukcijoje, tik pieno pilame 0,5 litro dviems pakeliams. Aš naudojau pudingą su cukrumi, todėl papildomai nedėjau. Į išvirtą pudingą dedame sviestą ir gerai išmaišome, kol sviestas ištirps. Atvėsiname iki kambario temperatūros.

Į skardą įklojame kepimo popierių ir formos dugną išklojame sausainiais. Ant jų paskirstome karvutės masę. Dengiame vėl sausainiais, o ant jų užtepame paruoštą pudingą ir vėl sausainiai.

Grietinėlę išplakame su grietinėlės standikliais arba jei naudojate želatiną, pirmiausia ją reikia išbrinkinti, po to išlydyti ir supilti baigiant plakti grietinėle.

Paruoštą grietinėlę uždedame ant sausainių ir galiausiai apipilame torto paviršių tirpintu šokoladu su pienu, gaunasi šokoladinis glajus.Arba vietoj šokolado galima paviršių pabarstyti kokosų drožlėmis.

Tortą dedame į šaldytuvą dviem – 3 parom, nes tada jis būna skaniausias, visi sluoksniai suminkštėja.

Komentaras: labai skanus plokštainis. Kuo ilgiau stovi pagamintas, tuo darosi skanesnis

šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą