2011 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Cukinijų apkepas




500 g cukinijos
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio su lašinukais (dėjau dešrą)
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai (įdėjau 3 kiaušinius)
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus

Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 – 6 minutes.

Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.

Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 minutes prieš pjaustant.

Komentaras: labai skanus apkepas, primenantis gerus cukinijų blynus, na tokius pagerintus.

šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą