2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Apverstas obuolių pyragas


26 cm kepimo formai :

2 kiaušinius
100 g cukraus
50 g sviesto
100 g grietinės
170 g miltų
šaukštelio kepimo miltelių

4-5 didelius obuolių
75 g rudojo cukraus
sviesto kepimo formai ištepti

Procesas:

Išlydom sviestą. Debenėly, įtaisytam virš verdančio vandens, ar mikrobangų krosnelėj. Paliekam kiek praaušti.

Kiaušinius plakam su cukrum, kol pastarasis ištirpsta, o masė kiek pašviesėja. Dedam grietinę ir nesiliaudami plakti plona srovele supilam sviestą. Į tešlą įmaišom kepimo miltelius ir miltus.

Įjungiam orkaitę – 180. Kepimo formą ištepam sviestu. Obuolius nulupam (labai patogu apsimesti, kad tai bulvės, ir naudot atitinkamus įnagius), išimam sėklalizdžius ir supjaustom kubeliais. Centimetro-dviejų ilgio kraštinėmis – nelabai svarbu. Sumaišom su ruduoju cukrum (jei tokio spintelėje nerasta – naudokit paprastą, tik kokiu šaukštu mažiau saldumo skirtumui tarp skirtingų cukraus rūšių išlyginti) ir, jei jaučiam poreikį, o kepant obuolių pyragus toks poreikis labai natūralus, šaukšteliu cinamono (koks baisus apsileidimas – maniškis tądien, kai suplanavau šitą pyragą kept, jau buvo pasibaigęs, o aš, višta, atsargų laiku nepapildžiau).

Supilam cukruotus obuolius į kepimo formą ir tolygiai paskirstom. Šaukštu kabinam tešlą ir užklojam ja obuolius. Paviršių išlyginam. Kepam 45-50 minučių, kol auksu nusidažo, o medinis pagaliukas, į kepinį įkištas, lauk ištraukiamas sausas. Paliekam kiek praaušti, na, bent jau geram pusvalandžiui.

šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą