2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Karamelinis obuolių pyragas





Biskvitui:

200 g kambario temperatūros sviesto
180 g cukraus
šaukštelį vanilinio cukraus
žiupsnelį druskos
3 kiaušinius
2 šaukštelius kepimo miltelių
250 g miltų

Įdarui:

1-1,5 kg obuolių
skardinę (rodos, 375 g ar panašiai) virto kondensuoto pieno*

Trupiniams:

75 g miltų
75 g cukraus
50 g avižinių dribsnių
šaukštelį cinamono
75 g šalto sviesto

Procesas:

Įjungiam orkaitę – 180. Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi.

Gaminam biskvitą. Sviestą išsukam su cukrum, vaniliniu cukrum ir druska iki purios masės. Dirbama maždaug penkias minutes. Po vieną įplakam kiaušinius, kiekvienam po minutę skirdami. Suberiam kepimo miltelius ir miltus. Išmaišom iki vienalytės masės. Padedam į šoną ir kuriam laikui pamirštam.

Obuolius nulupam ir išimam sėklalizdžius.Supjaustom plonom riekelėm/skiltelėm/nedideliais kubeliais.Sumaišom su virtu kondensuotu pienu.Trupiniams visus sausus ingredientus sumaišom. Įpjaustom šaltą sviestą ir darbuojamės pirštais, kol masė pradeda panašėt į šlapią smėlį.Pilam biskvito tešlą ir išlyginam paviršių. Ant viršaus tolygiai paskleidžiam obuolių masę. Viską padengiam trupinių sluoksniu. Kepam apie 1 val.

Komentras: kitą kartą rududu nedėčiau,bet tada būtų nebe karamelinis pyragas, cukraus turejau tik 75 gr. ir užteko. Gal todėl, kad rududu saldus buvo. Reiktų pasirinkti arba cukrus arba rududu. Labai skanus, tobulas pyragas!!!!!!!!!!!!

šaltinis

1 komentaras: