2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Citrinų pyragas


Pagrindui:

1.5 pakelio sausainių “Gaidelis” ;

2 v.š. cukraus;(nedėjau)

100 gr. margarino;


Viduriui:
4 kiaušinių tryniai;

4–5 citrinų sultys;

2 citrinų žievelė;

1 ind. kondensuoto pieno;


Viršui:
4 kiaušinių baltymai;

4 v.š. cukraus (kad būtu saldžiai).

Pagrindas
Susmulkinam sausainius. Turime gauti trupinukus, kuriuos sumaisome su margarinu. Gaunam masę — tešlą, kuria dedame į skardą ir ran­komis formuojam blyną su aukštais kraštais.

Kišame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroj ~10 minučių, kol gra­žiai paruduos. Išimam, atvėsinam.
Vidurys
Su elektriniu mikseriu gerai išplakame kondesuotą pieną ir kiaušinių try­nius. Kol mišinys plakamas, išspaudžiame citrinų sultis, patarkuojame žievelę.

Viską supilam į mišinį, toliau plakama. Pastebėsite, kaip mišinys sutirštės. Šitą masę pilame į iškeptą blyną ir kišame į orkaitę dar 10–12 minučių. Iškepę atvėsinam.

Viršus

Šio pyrago viršus yra morenginis ir saldus, todėl labai tinka kaip atsvara rūgščiam viduriui. Baltymus palakame 5–7 minutes kol pasidarys balti ir purūs.

Po truputį supilam cukrų ir gerai išplakame, kad cukrus ištirptų. Masę tepame ant viršaus ir vėl pakepam 7–10 minučių, kol baltymo viršunės pra­dės ruduoti. Atvėsinam pyraga kambario temperatūroj, o po to šaldytuve.

Komentaras: nesigavo pgl receptą, bet interpretavus savaip gavosi labai skanus pyragas :D

šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą