Marmeladiniams saldainiams reikės:
100 ml obuolių sulčių
100 ml vandens
5 v. šaukštų citrinos sulčių
2 stiklinių cukraus
1 v. šaukšto tarkuotos apelsino žievelės
1 v. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
20 g smulkios želatinos
Želatiną užpilame obuolių sultimis ir paliekame, kad išbrinktų. Cukrų supilame į indą, kuriame viską kaitinsime. Supilame vandenį, sudedame žieveles. Užviriname ir dar kelias minutes paverdame, mašydami kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies ir sudedame želatiną, maišome iki tol, kol susidarys vientisa masė. Tuomet perkošiame žieveles.
Pilame į maistine plėvele išklotą formą. Palaukiame kol masė atvės ir padedame į šaldytuvą per naktį. Kai marmeladas sustingsta, supjaustome norimo dydžio kubeliais ir apvoliojame cukruje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą