2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Varškės ir vermišelių apkepas (žydiškas kugelis)



200 g vermišelių (ar kitokių smulkių makaronų);
2 pakeliai (360-400 g) varškės;
3 kiaušiniai;
150-200 ml grietinės (dėjau gerus 3 v. š.);
2 v. š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
po porą šaukštų maltų džiūvėsėlių ir rudojo cukraus pabarstyti ant viršaus (kad kepant susidarytų traški plutelė);
mažiukų sviesto (~20-25 g) gabaliukų pamėtymui ant viršaus.

Vermišelius išvirti pasūdytame vandenyje (tik nepervirti - jie labai greitai išverda). O kol verda makaronai, gerai sumaišyti varškę, kiaušinius, grietinę, cukrų ir druską. Suversti nuvarvintus makaronus, karštu vandeniu perlietas razinas ir viską permaišyti. Masę supilti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Ant viršaus užbarstyti maltų džiūvėsėlių ir rudojo cukraus bei pamėtyti sviesto gabaliukų. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 45-60 min.

čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą