2012 m. sausio 6 d., penktadienis

Sviestinis pyragas



Tešla:

750 ml. miltų
25 gr. šviežių mielių
3/4 stiklinės pieno (stiklinė 250 ml.)
1 kiaušinis
1 trynys (baltymą nuo jo paliekame aptepimui)
100 gr.minkšto sviesto
1/4 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos


Pabarstukai:

1/4 stiklinės miltų

2 šaukštai cukraus

25 gr. sviesto

Mieles su šaukštu cukraus išmaišome ir paliekame 5 minutėms. Pašildome pieną (kol pirštą įkišus bus tik vos vos šilta), sudedam į jį viską pagal receptą ir užminkome tešlą. Ją paminkome bent 8-10 min. ir pastatome šiltai pakilti. Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkome, dedame į kepimo formą ir vėl paliekame pakilti. Kai tešla pakils, ją patepame baltymu, ant viršaus beriame pabarstukus.
Viską tarp pirštų triname, kol gausis stambūs trupiniai.
Pyragą kepame apie 30 min. 190 laipsnių orkaitėje.

čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą