2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Tarybinis batonas



500 g miltų
260 ml šilto vandens
14 g šviežių mielių
1 1/3 a.š. druskos
1 1/2 a.š. cukraus
40 g sviesto



Mieles išsitirpinti vandenyje ir pasiruošti visą kitą.
Miltus susiberti kartu su druska bei cukrumi į didesnį dubenėlį. Į šiuos sausus produktus supilti mielių skystimą ir pradėti minkyti tešlą. Svietą aš išlydžiau mikrobangėje. Kildinau 40 min.

Tešlą gerai išminkyti padaužant į stalą ir vėl kildinti ~50 min. Pakilusį batoną aptepti kiaušinio tryniu, įpjauti ir kepti 180° orkaitę 30-35 min. Tobulai skanaus!

čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą