Nors adventas ir įpusėjo, tačiau gal kam ši idėja patiks ir kitais metais mielai pasinaudos ja. šį saldų advento kalendorių – meduolį galima dovanoti arba kiekviena advento diena suvalgyti patiems po maža gabalėlį, laukiant pačios svarbiausios metu šventės – Kalėdų.
350 g medaus
¼ Šaukštelio druskos
200 g miltinio cukraus
850 g miltu
2 kiaušiniai
1 ¼ Šaukštelio kepimo milteliu
1 Šaukštelis cinamono
½ Šaukštelio maltu gvazdikėliu
¼ Šaukštelio kardamono
Medų, cukrų ir druską maišant pakaitinti, kol ištirps cukrus. į drungną medaus masę suberti kepimo miltelius su prieskoniais, berti miltus ir įmušti kiaušinius. Išminkyti blizgią ir tamprią masę.
Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos iškočioti stačiakampio formos lakštą, perkelti į riebalais pateptą skardą, subadyti šakute ir kepti 175 laips. temp. kol pagels.
Iškepusi lakštą dėti ant lentelės ir pažymėti dienų langelius. Dekoruoti su glajumi, šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą