2010 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

Saldus advento kalendorius


Nors adventas ir įpusėjo, tačiau gal kam ši idėja patiks ir kitais metais mielai pasinaudos ja. šį saldų advento kalendorių – meduolį galima dovanoti arba kiekviena advento diena suvalgyti patiems po maža gabalėlį, laukiant pačios svarbiausios metu šventės – Kalėdų.

350 g medaus

¼ Šaukštelio druskos

200 g miltinio cukraus

850 g miltu

2 kiaušiniai

1 ¼ Šaukštelio kepimo milteliu

1 Šaukštelis cinamono

½ Šaukštelio maltu gvazdikėliu

¼ Šaukštelio kardamono

Medų, cukrų ir druską maišant pakaitinti, kol ištirps cukrus. į drungną medaus masę suberti kepimo miltelius su prieskoniais, berti miltus ir įmušti kiaušinius. Išminkyti blizgią ir tamprią masę.

Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos iškočioti stačiakampio formos lakštą, perkelti į riebalais pateptą skardą, subadyti šakute ir kepti 175 laips. temp. kol pagels.

Iškepusi lakštą dėti ant lentelės ir pažymėti dienų langelius. Dekoruoti su glajumi, šokoladu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą