2010 m. gruodžio 26 d., sekmadienis

Meduoliai


Šiemet pirmą kartą kepiau meduolius.... Ir ką... nenusivyliau, tik va vaikams kazkaip jie nepatiko, gal dėl to, kad dėjau meduolių prieskonių... Na, bet man jie labai patiko ir visai gražučiai gavosi :)

Taigi:

100g kambario temperatūros sviesto
100g rudojo cukraus
150g melasos arba medaus
1 kiaušinio
400g persijotų miltų
žiupsnio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių

glajui:
cukraus pudros
citrinos sulčių

Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius.

Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.

Įdėja: http://www.manovirtuve.com/receptas/desertai/imbieriniai%20sausainiai.html


O taip pat kepiau ir iš savo recepto...Porcijas gerokai sumažinau.

350 g medaus

¼ Šaukštelio druskos

200 g miltinio cukraus

850 g miltu

2 kiaušiniai

1 ¼ Šaukštelio kepimo milteliu

1 Šaukštelis cinamono

½ Šaukštelio maltu gvazdikėliu

¼ Šaukštelio kardamono

Medų, cukrų ir druską maišant pakaitinti, kol ištirps cukrus. į drungną medaus masę suberti kepimo miltelius su prieskoniais, berti miltus ir įmušti kiaušinius. Išminkyti blizgią ir tamprią masę.

Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos iškočioti stačiakampio formos lakštą, perkelti į riebalais pateptą skardą, subadyti šakute ir kepti 175 laips. temp. kol pagels.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą