2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Moliūgų pyragas

Turėjau visą litrą moliūgienės ir kažkaip labai jau ji mums nesivalgė. Naršydama internete suradau receptą, kurį pakeičiau pagal savo turimus produktus. Išejo labai skanus pyragas.

Tešlai :

2 stiklinių miltų,

žiupsnelio druskos,

1 valg. šaukšto cukraus,

200 g atšaldyto sviesto,

kelių šaukštų vandens.



Moliūgų įdarui:

1 l virto moliūgo minkštimo (dėjau moliūgo uogienę),

vanilinio cukraus,

1 stiklinės cukraus,

200 g grietines (naudojau maskarponę),

3 kiaušinių,

1 arbat. šaukštelio cinamono,

šlakelio citrinos sulčių.


Pirmiausia pagaminame tešlą. Miltus, druską, cukrų suberiame į dubenį, dedame atšaldytą sviestą ir minkome kol pasidarys trupinėliai. Įpilame tris šaukštus vandens ir suminkome tešlą. Suvoliojame ją į rutulį, dedame į maišelį ir kišame valandai (ar bent pusvalandžiui) į šaldomą kamerą.

Įdarui elektriniu mikseriu gerai išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Paskui sudedame grietinę (naudojau maskarponę), cinamoną ir šlakelį citrinos sulčių bei sutrintą moliūgo minkštimą. Vėl gerai išplakame.

Tešlą iškočiojame ir išklojame ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, suformuodami aplink kraštelius, iškrečiame moliūgų masę. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, maždaug 45-50 minučių.

Šaltinis http: http://blog.delfi.lt/pasidarykpats/679/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą