2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Morengai


-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties

Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus

Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus ir plakame apie 10-15 min . Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. Galima ir pabaigoje įdėti, tada galima pasireguliuoti kremo skonį. Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 – 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Per konditerinį maišelį spaudžiame sausainiukus ir džioviname orkaitėje 100 laips. temp. 30 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą