2011 m. kovo 13 d., sekmadienis

Salotos "Mimoza"




porą su lupenomis virtų bulvių
pusę didelės morkos (taip pat virtos)
porą kietai virtų kiaušinių
gabalėlio fermentinio sūrio (~50g)
nedidelės galvutės svogūno (~60g)
vieno indelio lašišos savo sultyse (230g) (galima pakeisti tunu savo sultyse, bet su lašiša skaniau)
majonezo sluoksnių pertepimui (~100ml)

mėgstamų prieskonių pagal skonį


Toliau viską dėliosim sluoksniais:

1. Nulupame su odele virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Išdėję pirmąjį sluoksnį aptepame majonezu bei pabarstom prieskoniais.

2. Svogūno galvutę smulkiai sukapojame bei nuplikome karštu vandeniu. Po keletos minučių, truputį atvėsinę išberiam ant bulvių. Nepamirškim majonezo ir žiupsnelio prieskonių.

3. Virta morka analogiškai bulvėm: nulupame odelę, sutarkuojame, dedame ant svogūnų, aptepam majonezu bei paskaninam prieskoniais.

4. Žuvies konservus sutriname (susmulkinam) šakute ir taip pat tolygiai paskleidę ant ankstesnio morkų sluoksnio patepame majonezu bei pabarstom prieskoniais.

5. Tuomet sūrio eilė… Sutarkuojam jį smulkia tarka, lygiu sluoksniu beriame ant žuvies ir vėlgi …majonezas bei truputis prieskonių.

6. Kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriam nuo trynių. Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais – pirma baltymas (plius majonezas ir prieskoniai), o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.

Prieš nešant ant stalo būt gerai salotas bent porą valandėlių palaikyt šaldytuve, kad sluoksniai labiau susigulėtų bei “prisigertų” majonezu.

čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą