2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Bulvinės armonikos


bulvių
kumpio juostelių /dešros / lašinukų
pomidoro
1 didesnės česnako skiltelės
~2 v.š. sviesto
sultinio
fermentinio sūrio
druskos
pipirų

žalumynų

Pomidorus, kumpį ar dešrą supjaustyti plonomis juostelėmis, bulves nuskusti ir įpjauti maždaug 7 mm storio griežinėliais. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
Tada keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti sutarkuotą česnaką ir minutę pakepinti.
Visas bulves, stengiantis pataikyti į tarpus, pabarstyti druska ir pipirais. Į įpjautas vietas kišti kumpį/ dešrą/lašinukus ir pomidorų griežinėlius. Sudėti į formą . Tarp bulvių supilti sviestą ir sultinį, pastarojo pilti tiek, kad apsemtų maždaug iki trečdalio bulvių. Galima dar pabarstyti norimais prieskoniais, gausiai užbarstyti smulkiai tarkuotu sūriu (nebarsčiau) ir šauti į orkaitę. Kepti 40 min.
Iškepusias bulves užbarstyti smulkintais žalumynais. Rekomenduoju, nes labai skanu !!!

čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą