2011 m. vasario 15 d., antradienis

Bananinis keksas



300g miltų,

200g cukraus

3 bananai,

4 kiaušiniai

3 šaukštai grietinės

2 šaukšteliai kepimo miltelių

2šaukštai apelsinų žievelių cukatų

15g vanilinio cukraus (pakelis)

žiupsnelis druskos

2 šaukštai sviesto formai patepti

2 šaukštai džiūvėsėlių formai pabarstyti


GLAJUI

100g šokolado


Bananus maišikliu sutrinti su grietine, sudėti cukatas, druską ir supilti 100g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti cukrų, plakant suberti vanilinį cukrų. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, po truputi sudėti sutrintų bananų masę ir maišyti, kol tešla pasidarys vienalytė. Paruoštą tešlą supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą formą. Kepti 45-55 minutes 170C karštumo orkaitėje. Šiltą keksą apipilti ištirpintų šokoladų ir palikti atvėsti.

Komentaras: labai sunkiai luposi keksiuku popieriukai, manau dėl to, kad į tešlą nereikėjo dėti riebalų. Geriau kepti vientisą keksą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą