2011 m. liepos 17 d., sekmadienis

Cukinijų blynų tortas



Irgi tinka valgyti ir šaltą ir karštą

1 kg cukinijų
4 nedideli kiaušiniai
1 stiklinė miltų (maždaug)
druska,pipirai

5 morkos
2 svogūnai
majonezas
česnakai

Pertepimui morkas nuvalome,sutarkuojame,svogūną supjaustome kubeliais.
Į keptuvę pilame biški aliejaus ir apkepiname morkas su svogūnais,paskaniname druska,pipirais, uždengiame ir patroškiname kol morkos suminkštės.Nuimame nuo ugnies ir paliekame atvesti.

Kepame blynus.

Cukinijas nulupame ir sutarkuojame su stambią tarką.
Nuspaudžiame skystį.
Įmušame kiaušinius, pagal skonį dedame druskos,pipirų,sudedame miltus ir gerai viską išmaišome.
Keptuvę įkaitiname ,sutepame su aliejumi ir šaukštu formuojame blynus.
Kepame iš abiejų pusių.
Į majonezą (Helmans labai tiks) išspaudžiame česnako pagal skonį,išmaišome.
Imame blyną,lengvai sutepame su majonezu,dedame morkų įdaro ir uždengiame kitu blynu.
Toliau viską kartojame kol nepasibaigs blynai.
Viršų sutepame majonezu ir papuošiame.
Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą,viršų apibarstome tarkuotu sūriu ir statome į orkaitę maždaug 10-15 min.

Jei tai bus šaltas užkandis dedame į šaldytuvą ir paliekame kad pertepimas įsigertų.

Komentaras: na kažkas kitokio, ne kasdieniško. skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą