2011 m. sausio 9 d., sekmadienis

OBUOLIŲ SPURGOS (Apple Ftitters)

1 3/4 st. miltų 245 g
1/4 st. rudojo cukraus 35 g
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 st. kefyro (buttermilk) 237 ml
3/4 st. vandens 178 ml
1 kiaušinis
1 a. š. vanilės esencijos
4 kieti obuoliai
3 v. š. cukraus
1/2 a. š. cinamono.

Persijoti į gilų indą miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Atskirai sumaišyti kefyrą, vandenį, kiaušinį ir vanilės esenciją.
Supilti „šlapią“ mišinį į „sausą“ ir truputį išmaišyti, paliekant neišmaišytus gumuliukus.
Obuolius nulupti, išpjauti vidurį ir supjaustyti 5 mm storio plokštelėmis.
Gilioje keptuvėje (arba puode) įkaitinti aliejų.
Įmerkti kiekvieną obuolio plokštelę į tešlą ir kepti apie 1 minutę iš kiekvienos pusės. Iškeptas spurgas išdėlioti ant popierinių rankšluosčių (arba ant grotelių), kad nuvarvėtų nereikalingi riebalai.
Sumaišyti cukrų su cinamonu ir apibarstyti šiuo mišiniu gatavas spurgas iš abiejų pusių.

Komentaras: na man gavosi labai skanus blynai, o ne spurgos :(, bet šiaip tikrai skanu ir bus įtraukta į kepinių sąrašą. Kadangi liko tešlos tai dar ir blynų iškepiau...




Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą