Kepam Rafaelo svajonės biskvitus, plakdamos įmetam tarkuotos citrinos žievelės ir įpilam šlakelį citrinos kvapų, iškeptą biskvitą pjaunam į tris dalis...26 cm skardoje
Kremui:
420 g plakamosios grietinėlės
6 šaukštai cukraus
žiupsnelis citrinos rūgštelės
360 g kambario temperatūros jogurto su aviečių gabaliukais
500 g šviežių aviečių
450 g seperuotos Žemaitijos pieno varškės 9 % riebumo
pakelis aviečių skonio želė + 300 ml vandens
35 g Dr.Oetker želatinos +150 ml vandens jos brinkinimui
*želė paruošiam iš anksto, atvėsinam, sustingdom ir vėliau tarkuojam per burokinę tarką arba jei Jums patinka, gabaliukais
** grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele
*** iš pusės aviečių kiekio sutrinam piurė, padarom košę, kitas paliekam sveikas
**** jogurtą išplakam su seperuota varške, plaktą masę sujungiam su plakta grietinėle, sudedam sveikas uogas ir piurė viską gerai permaišom (plakiau mikseriu), sudedam želė gabaliukus
***** išbrinkintą atvėsintą želatiną supilam į gautą masę ir įdedam 10-15 minučių į šaldytuvą, kad pradėtų stingti
****** susipjaustom biskvitą, dedam į formą, sulaistom citrinos, cukraus ir vandens sirupu, pilam pusę kremo, jei dar skystas, palaukiam, kol šiek tiek apstings, uždedam antrą biskvitą, vėl sulaistom, supilam likusį kremą, uždengiam trečiu biskvitu ir dar palaistom, jei reikia lengvai paslegiam, kad torto paviršius būtų lygus...
Vietoj aviečių naudojau vyšnias. Želatinos dėti daugiau.
2011 m. sausio 11 d., antradienis
CITRUSINĖ AVIETĖ
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą