2010 m. vasario 10 d., trečiadienis

Apelsinines širdeles Valentino dienai



Tešlai:

250 g kvietiniu miltų
150 g cukraus pudros
žiupsnelis druskos
1 pakelis vanilinio cukraus
1 kiaušinis
150 g sviesto


Įdaras ir papuošimas:

Apelsinų marmelado (naudojau svarainių marmeladą)
100 g juodo arba balto šokolado
Graikiniu riešutų arba kitu mėgstamų riešutų


Užminkyti tešlą. Uždengus pastatyti šaltai 1 val. Tešlą gerai išminkyti ir plonai iškočioti. Formele išpjauti širdeles ir kepti ant riebalais pateptos skardos kol pagels (10 - 15 min, priklauso nuo orkaites, 180 laips. temp.).

Kol šiltos širdelės aptepti marmeladu ir suklijuoti po dvi. Šokoladą ištirpinti inde, kuris įstatytas į kita puodą su verdančiu vandeniu.

Suklijuotas širdeles aplieti šokoladu ir uždėti po riešutą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą