2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Pomidorų padažas



3 kg. pomidorų
4 raudonosios paprikos
5 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v.š. druskos (tiek nedėjau, įdėjau 2 šaukštus) 
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros


Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome nedideliais gabaliukais. Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. 

Įv. daržovių mišrainė



1 kg. agurku pjaustytu griežinėliais
1 kg. pjaustytu kopūstų
1 kg. pomidoru pjaustytu skiltelemis
1 kg. paprikos pjaustytos šiaudeliais
0.5 kg, morkų tarkuotu stambia tarka
800 g. svogūnų pjaustytu žiedeliais
1.3 stiklines aliejaus
0.7 stiklines acto
2 š. valgomi druskos
2 š. cukraus


Viską sudedame į puodą, sudedame druską, cukrų, actą, aliejų. Nuo užvirimo patroškiname 10 min. Sudedame į švarius stiklainius ir užsukame. Labai skani traškių daržovių mišrainė.