3 kg. pomidorų
4 raudonosios paprikos
5 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v.š. druskos (tiek nedėjau, įdėjau 2 šaukštus)
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros
Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome
nedideliais gabaliukais. Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais.
Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1
val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad
nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame
kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į
sterilius stiklainius, sandariai užsukame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą