2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Aksominiai lietiniai



3 kiaušiniai

3 stikl. pieno

3 š. cukraus

1,5 stikl. miltų

3 š. aliejaus

žiūpsnis druskos

Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir druska. Plakant supilti pieną. Įplakti miltus. Supilti aliejų. Viską gerai išplakti. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Iškeptus patepti sviestu.

Komentaras: pirmas blynas prisvilo, nors keptuvė buvo labai karšta. Tada kitam blynui gausiai pyliau aliejaus, ir likusius kepiau jau su daug aliejaus. Labai skanus blynai.

2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Troškinys molinukuose pgl Beatą







Kiekiai savo nuožiūra

5 molinukams:

3 svogūnai

sauja džiovintų grybų, kuriuos užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10 min.

kiekvienam molinukui po 1,5 šaukšto perlinių kruopų (nemirkytų)

5 plonos arba 3 stambios morkos

5 česnako skilt. (po vieną į molinuką)

300 gr. kiaulienos

6 bulvės

Svogūną supjaustome griežinėliai ir dedame į molinuko dugna. Sumetame česnakus, įmetame po lauro lapelį. Susismulkiname džiovintus grybus, prieš tai nuo jų nupylę skystį. Skysčio neišpilame, naudosim užpilui! Grybus metame į molinukus.

Susipjaustome stambiai morkas, sudedame į indelius. Pjaustome mėsą. Ją druskiname, pipiriname. Dedame mėsą ant morkų. Tada griežinėliais pjaustome bulves ir uždengiame jomis mėsą. Grybų sultinį užpilame vandeniu arba pgl Beatą obuolių sultimis. Skystis neturi apsemti bulvių. Troškiname 2, 5 val.



2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Lauros Imbrasienės mišrainė


(4 žmonėms)

1 mažo kalafioro ,
100 g razinų,
150 g graikiškų riešutų,
150 – 200 g fermentinio sūrio,
saujelė džiovintų slyvų,
indelis konservuotų kukurūzų, (dėjau žirnelius)
druskos ir pipirų pagal skonį,
majonezo.

Riešutus apskrudinti orkaitėje apie 10 min. Smulkiais gabalėliais supjaustyti kalafiorą ir fermentinį sūrį, taip pat pasmulkinti slyvas ir riešutis. Tuomet suberti razinas, kukurūzus bei viską pagardinti majonezu.

čia

2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Blynų tortas


Lietinių blynų

Varškės

Uogienės

Kiaušinio baltymo

Blynus pertepti uogiene ir varške. Dėti į skardą ir kepti apie 20 min. Standžiai išplaktais baltymais aptepti tortą ir dar pakpeti apie 10 min.