2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Troškinys molinukuose pgl Beatą







Kiekiai savo nuožiūra

5 molinukams:

3 svogūnai

sauja džiovintų grybų, kuriuos užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10 min.

kiekvienam molinukui po 1,5 šaukšto perlinių kruopų (nemirkytų)

5 plonos arba 3 stambios morkos

5 česnako skilt. (po vieną į molinuką)

300 gr. kiaulienos

6 bulvės

Svogūną supjaustome griežinėliai ir dedame į molinuko dugna. Sumetame česnakus, įmetame po lauro lapelį. Susismulkiname džiovintus grybus, prieš tai nuo jų nupylę skystį. Skysčio neišpilame, naudosim užpilui! Grybus metame į molinukus.

Susipjaustome stambiai morkas, sudedame į indelius. Pjaustome mėsą. Ją druskiname, pipiriname. Dedame mėsą ant morkų. Tada griežinėliais pjaustome bulves ir uždengiame jomis mėsą. Grybų sultinį užpilame vandeniu arba pgl Beatą obuolių sultimis. Skystis neturi apsemti bulvių. Troškiname 2, 5 val.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą