2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su vaniliniu pudingu


Tešlai:

500 gr miltų

250 gr svieto

1 stikl. cukraus

2 arb. š. kepimo miltelių

2 arbt. š. krakmolo

2 kiaušiniai

2 valg. š. grietinės

Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Įtarkuojame sviestą ir gerai ištriname tarp pirštų. Dedame cukrų, kiaušinius, grietinę. Išminkome tešlą, kurią išklojame skardoje. Paliekame 3 cm aukščio bortelius.Pabarstome krakmolu.

Pjautome smulkiai obuolius ir sudedame ant tešlos. Obuolių imame tiek, kad liktų koks 1 cm nuo bortelio viršaus.

Pudingas:

1 pak. vanilinio pirktinio pudingo

pieno.

Išverdame pudingą, leidžiame jam ataušti.

Atšalusį pudingą užpilame ant obuolių ir kepame pyragą 180 laips. tem apie 1 val.

čia